Tre familier overtager styringen med Jensens Bøfhus
Frisk kapital og en rokade i bestyrelseslokalet er, hvad menuen står på for restaurantkædens ledelse.
Tre af Fyns rigeste familier har for nylig skudt 45 mio. kr. i selskabet bag den velkendte kæde af familierestauranter Jensens Bøfhus. Det skriver blandt andre Fyens Stiftstidende.
Til gengæld for hver at lægge 15 mio. kr. overtager familierne Bøgh-Sørensen, Østergaard og Gundersen større andele i selskabet, så de i dag hver ejer en fjerdedel og tilsammen altså tre fjerdedele af restaurantkæden.
Blandt medlemmerne af familien Østergaard fra Middelfart er blandt andre en af Danmarks rigeste mænd, oliemilliardæren Torben Østergaard Nielsen, hvis formue i 2021 opgjordes til 22,9 mia. kr.
Den odenseanske familie Bøgh-Sørensens formue stammer fra lægemiddelvirksomheden Orifarm Group, mens familien Gundersen fra Assens står bag en række tobaksselskaber.
Alle tre familier har tidligere været medejere og også tidligere postet penge ind i selskabet bag Jensens Bøfhus, Jensens Food Group.
Med den nye kapitalindsprøjtning signalerer de, at de tror på Jensens fremtid, selvom coronakrisen viste sig som en særdeles hård nyser og i 2020 resulterede i et underskud på 40,5 mio. kr. Også i 2021 forventer selskabet underskud.
Foruden en større aktiepost har investeringerne bebudet en rokade i bestyrelseslokalet, hvor tre af seks pladser nu optages af repræsentanter for familierne Østergaard, Bøgh-Sørensen og Gundersen.
»At vi i ejerkredsen styrker vores position i koncernen med bestyrelsesposter er et udtryk for en stærk tro på den fortsatte udvikling af Jensens Bøfhus og viser vores klare opbakning til både fremtiden for konceptet, vores ledelse samt vores mange dygtige medarbejdere,« lyder det fra bestyrelsesmedlem Mikkel Hammershøj i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med omstruktureringen af ejerskabet.
Den ny kapital vil Jensens Bøfhus blandt andet bruge på at modernisere kædens restauranter og deres indretning. Flere initiativer er på tegnebrættet og er allerede blevet implementeret i restauranten i Rosengårdscentret i Odense.
Den sidste fjerdedel af selskabet, som familierne Østergaard, Bøgh-Sørensen og Gundersen ikke ejer, er fordelt mellem Steen Haustrp, René Larsen, boet efter Jørn Bonnesen, Enrico Krog Iversen samt Ole Pape Jensen og Jørgen Lindegaard Hjorth.