Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Foto: Jacob Ehrbahn

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Chefer i Lægemiddelstyrelsen ejer aktier i Novo Nordisk - nu skal det stoppes
22 år efter at Lægemiddelstyrelsen blev oprettet for bl.a. at føre tilsyn med medicinalbranchen, vil styrelsen forbyde medarbejdere at eje aktier i medicinal- og medico-virksomheder. Nuværende medarbejdere har fået to år til at skille sig af med værdipapirerne, mens nye medarbejdere ikke kan blive ansat, før de har solgt alle aktier, der er omfattet af reglerne. Det er ikke fordi, der habilitetsproblemer, siger styrelsens chef. Det er bare for at skabe helt rene linjer.

(Lægemiddelstyrelsens dirketør Thomas Senderovitz vil signalere styrelsens 100 pct.´s ufahængighed ift. medicinal- og medicobranchen. Derfor må medarbejdere fremadrettet ikke eje aktier i førnævnte brancher.)

ALK-topchef: Vi har mindst 10 års forspring til konkurrenterne. Allergikoncernen ALK står i en helt unik konkurrencesituation, hvor selskabet med sin satsning på tabletter er milevidt foran alle konkurrenter. Men topchef Carsten Hellmann har ikke kun fokus på bundlinjen. »Jeg er ikke kun ansvarlig for en virksomhed. Jeg er også ansvarlig for familier«

B&O-direktør: »Vi har ikke evnet at gennemføre transformationen hurtigt nok.« Det var et nedslående regnskab, B&O præsenterede torsdag morgen. Direktør Henrik Clausen tror dog på, at lydproducenten har en fremtid, men først venter der et udfordrende år for virksomheden.

Flere pensionister har råd til at blive boende i parcelhuset. Ejendomsskatter, havearbejde og vedligehold har ikke fået danskerne til at flygte ud af parcelhusene, når de går på pension. Tværtimod bor en større andel af danskere over 70 år i dag i parcelhuse, end det var tilfældet i 2010. Det viser en analyse af ældres boligmønstre.

ECB's næste opkøbsprogram kan blive en fuser. Centralbankerne er blevet tandløse. Mange nye studier viser nemlig, ifølge Deutsche Bank, at opkøbsprogrammer i obligationsmarkedet har mistet deres effekt. På samme måde viser studierne, at negative renter heller ikke har den ønskede effekt.

Trump dropper lovindgreb - det kan ramme Novo Nordisk. USA´s regering har torsdag droppet et ambitiøst lovindgreb, der skulle tvinge sygekasser og forsikringsselskaber til at sende forhandlede rabatter videre til patienterne for at de skulle få billigere medicin. Nu mener analytikere, at det droppede lovforslag kan betyde, skytset i stedet rettes mod medicinalselskberne og dermed bl.a. Novo Nordisk. (Reuters)

Pludselige kursfald kan bremse den konverteringsbølge, der er i fuld gang blandt boligejerne. Kursen på det afdragsfrie 1 pct. lån er nu faretruende nær smertegrænsen, der er kurs 95. Obligationen bag lånet blev torsdag handlet lige over og under kurs 96. Kurserne er den seneste uge pludselig faldet markant, og yderligere kursfald kan være i vente, mener chefstrateg i finanshuset Demetra, Svend Jørgen Jensen

Dansk topchef skal indfri milliardstort potentiale i presset finsk it-selskab. Medarbejderne i det finske IT-selskab Basware, som udvikler e-fakturering og innovative finansieringstjenester, skal også fremover referere til danske Klaus Andersen, der tiltræder permanent som topchef. Basware har trods en voksende omsætning tabt næsten en kvart mia. kr. de seneste tre år.

Det er slut med at lokke kunderne med kunstigt lave priser på Airbnbs portal. Efter pres fra EU-Kommissionen og forbrugermyndighederne i de enkelte lande ændrer Airbnb deres skiltning af priser. Det betyder, at den fulde pris bliver præsenteret for kunderne fra begyndelsen, når de slår op på en mulighed for overnatning. Hidtil er der ofte blevet lagt gebyrer, rengøring og skatter på, jo længere man kom i bestillingsprocessen. (Politiken)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også