Erhverv

Året der gik: Disse historier på Finans havde flest læsere

El-biler og artikler om privatøkonomi var blandt højdespringerne i 2019, når det kommer til antallet af læsere.

En artikel om el-biler trak flest læsere i Finans' betalingsunivers. Foto: VW

El-bilers klimaaftryk, et usælgeligt hus og en 33-årig, der sparer næsten 60 pct. af lønnen op. Det var emnerne for de tre mest læste artikler på Finans i 2019, som det krævede et abonnement at få lov til at læse.

Her er de fem mest læste abonnementsartikler på Finans i det forgangne år:

1. Årets mest læste abonnementsartikel blev offentliggjort i november. Den handlede om, at en elbil skal køre 219.000 km, før den er lige så ren som en dieselbil. Det var samtidig en artikel, der skabte stor debat på de sociale medier.

2. Årets næstmest læste artikel handlede om et hus uden for Gedser på Falster, der blev sat til salg inden finanskrisen i 2007, og som 12 år og 7 måneder senere stadig var til salg. Der var med andre ord tale om Danmarks mest usælgelige hus.

3. Den 33-årige Sune Bjørn Andersen var hovedperson i årets tredjemest læste artikel. Han sparer ca. 60 pct. af lønnen op hver måned for at blive økonomisk uafhængig allerede som 45-årig. Det vil give ham frihed til selv at bestemme, hvor meget - og om - han vil arbejde.

4. Nr. 4 på listen over de mest læste artikler handlede om, at det største kollaps i bilsalget siden finanskrisen truede i 2019. I december sidste år vurderede kreditvurderingsfirmaet Fitch Ratings, at det globale bilsalg ville dykke med 3,1 mio. biler i 2019.

5. Den femtemest læste artikel handlede om, at Camilla Møller Karlsen ved en fejl kom til at sende penge til den forkerte modtager gennem Mobilepay. Det skulle vise sig at blive svært at få rettet op på fejlen igen.

Ser man på de artikler, hvor det ikke krævede abonnement at læse, var emnerne en konkurs, glemte skattefradrag og Mobilepay, som udgjorde top-tre.

Her er de fem mest læste gratis-artikler på Finans i 2019:

1. Den mest læste gratis-artikel fra det forgangne år stammer fra april, og den handlede om vaskefirmaet Washa, dergik konkurs. Firmaet blev kendt via programmet ”Løvens Hule”, hvor det hentede 1,5 mio. kr. i kapital fra Christian Stadil, Jesper Buch og Tommy Ahlers.

2. Nummer to på listen er historien om, hvor vigtig datoen den 1. maj er i forhold til glemte skattefradrag. En kvinde havde glemt at udfylde et særligt skema, og hun havde derfor betalt over 90.000 kr. for meget i skat. Men pengene kunne hun ikke få tilbage, da hun ikke kunne få lov til at ændre sin årsopgørelse.

3. I begyndelsen af 2019 kom der en dårlig nyhed for de danskere, som bruger smartphones af en ældre dato. Her kom det nemlig frem, at Mobilepay ikke længere ville understøtte styresystemerne iOS 9 til iphones og 4.4. til 4.4.4. på Android.

4. Der er penge i kød. Mange penge. Det kan Mustafa Sahin og Yusuf Kavur skriver under på, for de seneste fem år har duoen via selskabet Holding af 1.1.2013 ApS haft en indtjening på mere end 100 mio. kr. Via datterselskabet King Food sælger duoen især kebab og burgere til industrien, foodservice og detailhandlen.

5. Historien, som runder listen af, blev bragt i april. Den handler om Anders Holch Povlsen og Lego-familien, der er store jordejere i Skotland. I en rapport, der konkluderede, at Anders Holch Povlsen er den største private jordejer i Skotland, blev det bl.a. anbefalet, at man i særlige tilfælde skal kunne tvinge store jordbesiddere til at sælge ud.

BRANCHENYT
Læs også