Lars Larsen indtager toppen: Her er de mest læste Finans-historier i 2021
Lars Larsen, Jesper Buch og antibiotika-resistens var blandt de emner, der var mest populære i 2021 på Finans.
Det er flere år siden, at Lars Larsen døde. Alligevel er der stadig så stor interesse og opmærksomhed omkring Jysk-købmanden, at hans navn var involveret i de to mest læste historier i 2021 på Finans.
Se herunder, hvilke to historier der er tale om.
Her er de fem mest læste gratis-artikler på Finans i 2021:
1. Nu er boet efter Lars Larsen gjort op
Boet efter Lars Larsen blev opgjort i efteråret, og det betød, at Lars Larsens to børn og fire børnebørn nu hver især ejer 16,5 pct. af Lars Larsen Group. Den sidste procentdel ejes af Lars Larsens Jysk Fond. Ligesom statskassen modtog mere end 1 mia. kr. i forbindelse med bobehandlingen.
2. Lars Larsens plan: Jysk skifter navn på 1.000 butikker
Den danske detailkoncern gennemførte i begyndelsen af året en plan, som Lars Larsen stod bag. Jysk skal være fælles kædenavn i hele verden, så 1.000 butikker i Tyskland blev i januar omdannet.
3. Novo-ejer slår alarm: »Hvis der ikke sker noget, bliver det klodens næststørste dræber«
Antibiotika-resistensen verden over risikerer at få langt mere fatale følger, end den sådan set allerede har. En ny betalingsmodel kan måske løse lidt af udfordringerne. Sådan lød det i november fra fra Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.
4. »Jeg rydder op«: Jesper Buch udtræder af fire bestyrelser
Den investeringsparate erhvervsmand fra ”Løvens Hule” fratrådte i begyndelsen af året fra bestyrelsen hos fire virksomheder.
5. Ny afgørelse: Man må gerne ”parkere” gaver hos familiemedlemmer
Det er helt okay at parkere en pengegave hos en anden end den, som i sidste ende skal have pengene. Det viste en afgørelse fra landsskatteretten i marts.
Her er de fem mest læste abonnements-artikler på Finans i 2021:
1. Topøkonomer: Der er udsigt til store omvæltninger i dansk økonomi
Økonomien skal have lov til at omstille sig til den nye virkelighed efter pandemien. Også selvom det kan komme til at gøre ondt, vurderede overvismand Carl-Johan Dalgaard og direktør for Nationalbanken Lars Rohde tilbage i marts, da corona-smittetallene faldt, og genåbningen tog form.
2. Mange boligejere risikerer millionskader – og risikoen stiger år for år
Vandrørene under mere end 400.000 parcelhuse fra 1960’erne og 1970’erne er ved at nå sidste brugsdag. Derfor vil skaderne stige år for år, medmindre der forebygges. Det er skader, der kan koste op mod 1 mio. kr. og betyde flere måneders genhusning.
3. Mangler desperat hænder: »Vi kan ansætte fire hele årgange hvert år«
Danske it-virksomheder mangler desperat medarbejdere. Bankdata, der er af et af Danmarks største finansielle it-selskaber, kunne i efteråret fortælle om de frygtede konsekvenser, hvis manglen på arbejdskraft fortsætter.
4. Vindgiganter og underleverandører i strid om kinesisk prisdumping: »Vi vil ikke bare sidde som ænder i et skydetelt«
I forsøget på at redde 800 danske arbejdspladser kæmpede to jyske industrivirksomheder for at få EU til at stoppe importen af kinesiske vindmølletårne, som er banket ned i pris ved hjælp af statsstøtte fra styret i Beijing. Vindmølleproducenter som Vestas og Siemens Gamesa forsøgtee til gengæld at bremse forslaget om en straftold på de kinesiske tårne.
5. Bestseller-ejer giver ansatte en ekstra månedsløn
Ansatte hos Bestseller kunne i november glæde sig til lønsedlen. For alle ansatte i koncernen blev belønnet med en ekstra månedsløn. Det skete som en anerkendelse af den store holdindsats, som medarbejderne gjorde for at få virksomheden godt igennem en udfordrende periode og et bemærkelsesværdigt år.