Briefing

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Musketéred skal sikre pensionskunder tryghed | Mange tror, at verden først er normal igen i 2022 | Johnson & Johnson udskyder vaccine i Europa

Artiklens øverste billede

GODMORGEN

Folketinget har indgået en aftale om lempede rejserestriktioner den kommende tid. Ifølge en undersøgelse tror mange, at verden først er normal igen i 2022. Og så får danske pensionskunder fra nytår større sikkerhed for ikke at blive snydt, når deres pensionsselskab placerer en del af opsparingen i såkaldte alternative investeringer. Dette og meget andet i dagens morgenbriefing. God læselyst!

Nyheder

Musketéred skal sikre pensionskunder tryghed om investeringer for 592 mia. kr.

Fremover bliver det ifølge pensionssektoren nemmere at følge med i, om værdien af pensionskundernes opsparing bliver opgjort korrekt. En uafhængig pensionsekspert er dog ikke imponeret over tiltaget.

Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension, er glad for, at pensionsselskabernes værdiansættelser af alternative investeringer bliver mere ens. Foto: PR/Forsikring & Pension

Ny undersøgelse: Mange tror, at verden først er normal igen i 2022

Livet vil være tilbage til det normale inden for de kommende 12 måneder. Det mener næsten 60 pct. af de adspurgte i en ny stor rundspørge fra World Economic Forum. Der er dog selvsagt store variationer fra land til land.

Mandag genåbnede pubberne i Storbritannien for udendørsservering, og det blev fejret som her i Soho i London. Foto: AFP/Tolga Akmen   

Pensionsselskaber har investeret i firmaer med tætte bånd til militæret i Myanmar. Adskillige danske pensionsselskaber og vestlige virksomheder har direkte eller indirekte støttet militærdiktaturet i Myanmar frem mod og efter militærkuppet i februar.

Folketinget har indgået en aftale om lempede rejserestriktioner. Restriktionerne skal lempes i fire faser frem mod forventeligt 26. juni. Fase 1 træder i kraft onsdag 21. april. Erhvervslivet kritiserer ny aftale for de facto rejseblokade.

Enhedslisten vil indføre særskat på coronakrisens vindere. Enhedslisten vil indføre en ny, midlertidig "coronaskat", der skal omfordele penge fra krisens store vindere til de mange tabere.

Historisk dårligt år for turismen. Aldrig tidligere er turismen i Danmark faldet så brat som i 2020. Antallet af overnatninger faldt med 20,5 pct. efter et år præget af restriktioner og lukkede grænser på grund af coronakrisen.

Lego har verdens suverænt bedste omdømme. Ingen andre selskaber har opnået så høj en bedømmelse som den danske producent af legetøj i den årlige undersøgelse fra RepTrak. Det er andet år i træk, Lego sætter sig på førstepladsen.

Revisorfirma: Populært fradrag bliver kontrolleret. 2020 var det første indkomstår, hvor danskerne selv skulle stå for deres kørselsfradrag. Og spørger man revisionshuset BDO, så er der ingen tvivl om, at skattemyndighederne vil foretage flere kontroller af befordringsfradraget end nogensinde før.

Vaccinerede kan slippe for isolation efter rejse. Fra 6. maj bør færdigvaccinerede danskere og udlændinge kunne rejse ind og ud af Danmark uden krav om test og isolation efter indrejse i Danmark, hvis det står til regeringen. For lidt og for sent, lyder det fra rejsebranchen.

Minister vil udskyde frist for virksomheder. En for kort frist til at søge om kompensation i hjælpepakkerne har fået revisorernes brancheforening og SMVdanmark til at frygte eklatante fejl pga. tidspres og konkursramte virksomheder. Nu vil erhvervsminister Simon Kollerup tage affære, og han får opbakning fra blå blok.

Mange ledige jobs giver pengeregn. En stigende efterspørgsel efter nye ansatte har fået virksomheder til at lave jobopslag i hobetal på Jobindex, og det får jobportalen til at opjustere forventningerne kraftigt.

Boozt løfter forventninger til 2021. Det dansk-svenske modefirm oplevede en vækst på i omegnen af 49 pct. i første kvartal og regner nu med, at omsætningen for helåret vil vokse 25-30 pct.

Det skriver andre

Jy­ske brød­re sæl­ger stor bid af de­res ve­lind­tje­nen­de livs­værk til ka­pi­tal­fond. It-firmaet Luxion bliver værdisat tæt ved 1 mia. kr., nu hvor stifterne sælger stor aktiepost til Gro Capital. (Børsen – låst artikel)

Efter anklager mod Nemlig.com: Ordrerne strømmer ind hos rivaler. Sager om kritisable forhold hos onlinesupermarkedet fik søndag kunderne til at flygte mod Coop og Salling Group. Tilstrømningen af bestillinger blev kun bremset af egne begrænsninger, siger informationsdirektør. (Fødevarewatch)

Kæmpe hackerangreb værre end først meldt ud. En række danske virksomheder, myndigheder og kommuner var blandt de mange ofre for Solarwinds-hackerangrebet, der blev afsløret i december. Men nu viser det sig, at seks danske energiselskaber også var inficeret af hackerne. (Version2)

Forslag om formueskat vil koste de rigeste i Danmark 70 mia. kroner. Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsens formue står ifølge beregninger til at blive 15 mia. mindre over seks år, hvis et forslag om genindførelse af formueskatten realiseres. (Berlingske – låst artikel)

Gik du glip af...

Johnson & Johnson udskyder udrulning af vaccine. Det amerikanske medicinalselskab har besluttet at sætte udrulningen af selskabets vaccine i bero, efter at der er blevet meldt om et lille antal tilfælde af »ekstremt sjældne« blodpropper blandt personer i USA, der har fået vaccinen.

  • En streg i regningen. Det vil forsinke den danske vaccinationsindsats, hvis Danmark ikke tager Johnson & Johnson-vaccinen i brug som planlagt, lyder vurderingen fra Danske Bank.
  • For tidligt at vurdere konsekvensen. Det er endnu ikke til at sige, hvad det betyder for vaccinationsplanen og genåbningsplanen i Danmark, at en af coronavaccinerne bliver sat på pause, siger statsminister Mette Frederiksen.

Serie: Vejen ud af krisen

»Vi er allerede i begyndelsen af et opsving.« Jeppe Christiansen, topchef i Maj Invest, har været en af erhvervslivets mest flittige kritikere af nedlukningerne. Men nu kan han skimte konturer af en økonomisk optur på den anden side af krisen.

Jeppe Christiansen er adm. direktør i Maj Invest, som han stiftede i 2005 efter en karriere i Danske Bank og LD Fonde. Foto: Michael Bothager.

Finans fakta

Se kortet: Så mange er vaccineret i din kommune. 11,3 pct. af Københavnerne har fået det første stik, mens andelen på Læsø er 30,8 pct. Se, hvordan vaccinationerne fordeler sig efter de flere end 100.000 stik mandag.

Dagens profil

Ejerleder Jacob Rode skiftede fra gymnasiet til lagerarbejde. Jacob Rode begyndte som lagerarbejder og blev siden sælger, indkøber og direktør. Nu har han i 10 år drevet virksomheden Rode Bath. Nøgletallene holder han for sig selv: »Men det er en knaldgod forretning.«

Jacob Rode med en toiletbørste i hånden. Han står i spidsen for Rode Bath, der producerer udstyr til badeværelset med salg i blandt andet Danmark, USA, Tyskland og Japan. Foto: Sofia Busk.

Dagens tal

80

Fyringsrunde i Vestas. Vestas skal fyre 80 af de knap 500 ansatte på selskabets fabrik i Hammel. Det bekræfter kommunikationschef Anders Riis over for Ekstra Bladet.

Børs

De amerikanske aktier startede i rødt, men sluttede i aftes med solide plusser og endnu en rekord. Det var især teknologiaktierne, som trak markedet frem. Det brede S&P 500-indeks vandt frem med 0,3 pct. og satte endnu en rekord, årets 22. top. Nasdaq steg dog mest med 1,1 pct., mens Dow Jones kravlede op fra et minus i 0,6 pct. til et minus på 0,3 pct. Her er den seneste børsberetning. (Reuters)

Debat

Et knækket sind skal kunne anerkendes som en arbejdsskade. Der har aldrig været større fokus på det psykiske arbejdsmiljø, og alligevel udebliver et af de væsentligste elementer i kampen for et sikkert arbejdsmarked: Muligheden for at få anerkendt psykiske arbejdsskader for hvad de er, nemlig arbejdsskader, skriver advokat Joachim Faber-Rod.

Det sker i dag

  • Erhverv: Dansk Industri, D/S Torm, Scandinavian Tobacco, Prime Office og DLH holder generalforsamling.
  • Erhverv: Goldman Sachs og JPMorgan Chase kommer med regnskab for første kvartal, mens Tesco kommer med årsregnskab.
  • Politik: Skatteminister Morten Bødskov og justitsminister Nick Hækkerup er kaldt i åbent samråd om den såkaldte "Operation Greed"-sag.

PS...

En spare efter et 7-10 split. Kommentatorerne skreg både på iltapparat og vand bag mikrofonerne, da 18-årige Anthony Neuer ved bowlingturneringen US Open leverede et kast, der ikke var set i tre årtier på amerikansk tv.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.